Wat is Pu-Erh thee?

Gepubliceerd op 5 januari 2023 om 18:31

In de webshop van Bloem in je thee vindt je ook Pu Ehr thee met hierin bloemen. Maar, wat is Pu Ehr thee? In deze blog lees je er over!

Sinds 1700 jaar
Als meer dan zeventienhonderd jaar drinkt de Chinese bevolking Pu-Ehr thee. Deze thee komt oorspronkelijk uit Yunnan, een provincie in China. In China zijn ze er van overtuigd dat deze thee thuis hoort in het rijtje van gezonde kruiden en dranken met een voedende en zeer gezonde werking. Om deze reden drinken de bewoners van China dan ook het liefst, of misschien wel alleen maar, Pu-Ehr thee uit deze regio.

Fermenteren
We zijn dol op verse thee, dat is ook te merken in supermarkten waar je tegenwoordig verse kruiden kunt kopen om thee van te zetten. Maar, Pu-Ehr thee wordt juist beter met de jaren!
Na een speciaal behandelingsproces van de bladeren van de Pu-Ehr boom, een variant op de Camellisa Sinensis, de gewone theestruik, worden de bladeren gefermenteerd en zo rijpen ze verder. Door dit proces door te gaan ontstaat de aardachtige smaak.
Vroeger kon dit proces wel tientallen jaren duren, dit is een erg kostbaar proces. Met nieuwe technieken gaat dit gelukkig wat sneller tegenwoordig.

Vierkante blokken
Vroeger werd de thee voornamelijk in vierkante blokken gesneden, dit was het makkelijkst voor het transporteren. Tegenwoordig kan je het ook als losse thee kopen, of zoals bij ons, in balvorm met een bloem er in!

 

Cafeïne
Hoe ouder de Pu-Ehr is, des te minder cafeïne er in zit. De hoeveelheid cafeïne hangt ook af van hoe lang de de Pu-Ehr thee laat trekken, hoe langer het trekken duurt, hoe meer cafeïne de thee zal bevatten.

Door een speciaal rijpingsproces en de juiste fermentatie ontstaat Pu-Ehr-thee. In dit geval is de thee gerold tot een bolletje wat openvouwt in combinatie met heet water. Per bol zit 1 bloem die blijft drijven in je theepot of theeglas.
In de verpakking zitten 6 theeballen.

Heb jij al eens Pu-Ehr thee gedronken?
Als je onze thee gaat drinken, vergeet dit dan niet te delen met #bloeminjethee, @bloeminjethee of te mailen naar contact@bloeminjethee.nl! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.