Hoe 'zet' je een theebloem?

Gepubliceerd op 26 augustus 2019 om 11:00

Dat moment dat je theebloem nog een droog bolletje is dat in een glas of een theepot gaat... spannend! Het zetten van een theebloem is ontzettend simpel en leuk, je weet misschien helemaal niet welke bloem tevoorschijn gaat komen.

In een glas
Vul een glas met een inhoud van minimaal 0,5 liter met water van 90 graden. Een kleiner glas kan ook, maar dit is niet aan te raden. Je theebloem zal als deze uit is gekomen niet genoeg ruimte hebben om zich helemaal te ontvouwen. Daarnaast zal de thee al snel (te) sterk smaken. 
Als er voldoende water in je glas zit, kun je de theebloem er voorzichtig in laten vallen. Na 3 tot 5 minuten zal deze volledig zijn opengevouwen.

In een glazen theepot
Vul een glazen theepot met water van 90 graden. Zorg dat er minimaal 0,5 liter in past, als je een brede theepot hebt moet je er voor zorgen dat het water hoog genoeg komt. Vul eventueel bij.
Nadat je de glazen theepot hebt gevuld, kun je voorzichtig de theebloem er in laten vallen. Eventueel kun je de deksel er op zetten (als je deze hebt), zo blijft je theewater langer warm.

Kies voor glas
Het is aan te raden om altijd voor een glas of een glazen theepot te kiezen. In een mok kun je wel genieten van de smaak, maar je kunt natuurlijk niet door de mok heen kijken. Op deze manier kun je minder goed genieten van het uiterlijk van de theebloem. Hetzelfde geldt voor een (bijvoorbeeld porseleinen) theepot waar je niet doorheen kunt kijken.

In een theeglas of in een theepot?
Dat hangt er helemaal van af, in een glas zal de smaak iets sneller sterk zijn. In een theepot kun je er makkelijk met anderen van genieten. Is je thee op? Je kunt opnieuw water van 90 graden bijschenken, tot je er ongeveer 2 liter thee van hebt gezet. Hierna zal de thee minder sterk worden. 

Een theebloem in een glas is altijd op eigen risico, als je glas te smal is heeft de theebloem te weinig ruimte om zich open te vouwen. Het kan hierdoor ook voorkomen dat je theebloem niet volledig naar de bodem zakt. Voor zowel een theeglas als een theepot geldt dat er voldoende water in moet zitten, ook dan heeft de theebloem anders niet voldoende ruimte om zich open te vouwen.

 

Buddha's Blessing

€ 2,35

Buddha's Blessing

€ 2,35

Deze thee is op basis van groene thee, lelie en jasmijn.

Zet jij vaak water voor een theeglas of vul je gelijk een theepot?

Reactie plaatsen

Reacties

Wim en Lammy
5 jaar geleden

Ziet er leuk uit Angela👍Succes

Annemies Somers
5 jaar geleden

Wat een mooie site Angela, en wat een leuk kado-idee, niet alleen voor verjaardagen en feestjes maar zeker ook voor de decembermaand. Een feest voor op tafel! en nog lekker ook.