Bananabread met pumpkin spice roomkaasvulling

Gepubliceerd op 23 oktober 2019 11:18

Vandaag verscheen onderstaande foto op Instagram, op de foto staat heerlijke bananabread met pumpkin spice roomkaasvulling! Het recept komt van Ohmyfoodness.nl. De thee is de magische vlindererwt-bloesem.

Ingrediënten

Aantal plakken: 16

Voor het bananenbrood

  • 1 ei
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr kristalsuiker
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 50 gr crème fraiche
  • 2 tl vanille-aroma
  • 2 grote overrijpe bananen
  • 150 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl pumpkin spice
  • snuf zout

Voor de roomkaasvulling

  • 1 ei
  • 125 gr naturel roomkaas
  • 50 gr kristalsuiker
  • 3 el bloem
  • 1 tl pumpkin spice
  • 1 el crème fraiche

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm van 30cm goed in. Bekleed hem desnoods met een vel bakpapier.

2. Prak de bananen met een vork tot een papje en voeg hier het ei, de suikers, zonnebloemolie en crème fraîche aan toe. Klop het geheel met een garde even kort op tot een egaal papje.

3. Doe vervolgens alle andere ingrediënten in de kom en spatel het geheel tot een beslag.

4. Schep de helft van het bananenbrood-beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.

5. Klop voor de roomkaasvulling alle ingrediënten op tot een egaal beslag. Schep het beslag over het bananebrood-beslag in de cakevorm.

6. Schep tot slot de rest van het bananenbrood-beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.

7. Bak het bananenbrood in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Dek de cake halverwege de baktijd af met aluminiumfolie om te voorkomen dat hij aan de bovenkant verbrandt.

8. Laat het bananenbrood helemaal afkoelen en snijd hem vervolgens in plakken. Bewaar de plakken cake in een tupperware-bakje in de koelkast.

De vlindererwt (Clitoria ternatea) staat ook bekend als Butterfly Pea Flower, kittelbloem, blauwe thee en Blue Chai.
In deze verpakking zit 25 gram.

Heb jij dit recept gemaakt? Vergeet dan niet te delen met #bloeminjethee, @bloeminjethee of te mailen naar contact@bloeminjethee.nl!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.