Veel gestelde vragen

Thee tijdens de zwangerschap? Zit er suiker in onze thee? Zit er een factuur bij je bestelling? Alle antwoorden op jouw vragen vindt je hier. Klik op de vraag en het antwoord klapt uit. Mocht je nog met een vraag zitten, neem dan contact met ons op.

Brievenbuspakketje

Zit in een brievenbuspakketje een factuur?

Nee, wij sturen nooit een factuur mee bij onze producten. Deze ontvangt de koper altijd per mail op het opgegeven mailadres.

Zwanger

Welke thee mag je drinken als je zwanger bent of borstvoeding geeft?

De meeste kruidenthee kun je gewoon drinken, denk aan honingbos, kamille, munt en gemberthee. 
In zwarte en groene thee zit cafeïne (vaak ook wel theïne genoemd als het in thee zit). Het is belangrijk om niet te veel hiervan binnen te krijgen. Per dag wordt aangeraden om maximaal 3 koppen zwarte of groene thee drinken als je zwanger bent of borstvoeding heeft.
In zoethoutthee en sterrenmix, zit glucrrhizine (net als in drop). Dit kan er voor zorgen dat je vocht vasthoudt en dat je bloeddruk stijgt. Van deze thee wordt geadviseerd om maximaal 1-2 koppen per dag te drinken.

De thee uit onze webshop kan onbeperkt gedronken worden, op de Bloemenfestival en theebloemen na.

Verzenden

Versturen jullie chocolade met warm weer?

Het bestellen van chocolade kan op ieder moment van de dag in ieder seizoen. Verzenden van chocolade is altijd op eigen risico: bijvoorbeeld tijdens warm weer. De meeste chocolade kan hier wel redelijk tegen. Wel is het af te raden om handgemaakte chocolade te bestellen tijdens warme dagen. Deze bevat geen conserveermiddelen waardoor het sneller smelt.

Vegan

Is jullie thee vegan?

Al onze thee is vegan!

Welke producten voor bij de thee (chocolade, etc.) zijn vegan?

Achter de producten die bij de thee kunnen staat 'VEGAN' in de titel als ze vegan zijn

Losse thee

Zit er suiker in jullie thee?

Al onze thee is suikervrij! Ook gebruiken wij geen aroma´s in de thee.

Wat zijn aroma's in thee?

De thee die wij verkopen, daar zitten geen aroma's in. Maar wat zijn dat eigenlijk?

Veel theesoorten zijn geparfumeerde theeën. Als je een mix van verschillende soorten smaken koopt, is het regelmatig nodig om met een aroma een stabiele smaak te creëren die je ook duidelijk ruikt en proeft. Dan wordt er aroma toegevoegd.

Wil je alles weten over aroma in thee? Lees dan deze blog!

 

Theebloemen

Zijn de theebloemen biologisch?

De tulp in de Tulpentheebloem is biologisch, de goudsbloem en de groene thee hiervan helaas niet. Daarnaast verkopen wij meer theebloemen. Deze theebloemen zijn niet biologisch en voor zover wij weten ook niet gecertificeerd biologisch te verkrijgen.

Hoe wordt een theebloem verpakt?

Ik raad je aan om deze blog te lezen, hier staan foto's in hoe de theebloem verpakt wordt.

De theebloem is per stuk vacuüm verpakt, dit voor een lange houdbaarheid. Op de theebloem zit een sticker met het logo van 'Bloem in je thee', de achterkant van de theebloem is leeg.

De theebloem gaat in een wit zakje van organza. Hieraan zit een label van stevig kraftpapier. Op dit label staat op de voorkant in sierletters de naam van de theebloem. Op de achterkant staat nogmaals de naam, de ingrediënten, of het biologisch is, zetadvies, de houdbaarheidsdatum en onze website.

Hoe 'zet' je een theebloem?

Vul een glas met een inhoud van minimaal 0,5 liter met water van 90 graden. Een kleiner glas kan ook, maar dit is niet aan te raden. Je theebloem zal als deze uit is gekomen niet genoeg ruimte hebben om zich helemaal te ontvouwen. Daarnaast zal de thee al snel (te) sterk smaken. 
Als er voldoende water in je glas zit, kun je de theebloem er voorzichtig in laten vallen. Na 3 tot 5 minuten zal deze volledig zijn opengevouwen.

Meer weten over het zetten van een theebloem? Lees dan deze blog.

Duurzaamheid

Als ik kies voor duurzaamheid, kan ik dan beter voor theebloemen gaan of voor losse thee?

De traditionele theebloemen uit China zijn minder duurzaam dan bijvoorbeeld een biologische losse thee: iedere theebloem is individueel in plastic verpakt, wordt veelal met het vliegtuig i.p.v. de boot getransporteerd, enzovoort.
In dit geval kan je dan beter voor losse thee gaan. Wil je wel voor een theebloem gaan, zorg er dan voor dat je het afval sorteert in de juiste afvalbak. De gebruikte theebloem kan bij het GFT-afval.