1ste NL webshop in bloemen voor in je thee | uniek concept | verzendkosten binnen NL €4,50 | verzending binnen 2 werkdagen | brievenbuspakketjes

Veel gestelde vragen

Thee tijdens de zwangerschap? Zit er suiker in onze thee? Zit er een factuur bij je bestelling? Alle antwoorden op jouw vragen vindt je hier. Mocht je nog met een vraag zitten, neem dan contact met ons op.

Brievenbuspakketje

Zit in een brievenbuspakketje een factuur?
Nee, wij sturen nooit een factuur mee bij onze producten. Deze ontvangt de koper altijd per mail op het opgegeven mailadres.

Zwanger

Welke thee mag je drinken als je zwanger bent of borstvoeding geeft?
De meeste kruidenthee kun je gewoon drinken, denk aan honingbos, kamille, munt en gemberthee. 
In zwarte en groene thee zit cafeïne (vaak ook wel theïne genoemd als het in thee zit). Het is belangrijk om niet te veel hiervan binnen te krijgen. Per dag wordt aangeraden om maximaal 3 koppen zwarte of groene thee drinken als je zwanger bent of borstvoeding heeft.
In zoethoutthee en sterrenmix, zit glucrrhizine (net als in drop). Dit kan er voor zorgen dat je vocht vasthoudt en dat je bloeddruk stijgt. Van deze thee wordt geadviseerd om maximaal 1-2 koppen per dag te drinken.
Zie hieronder voor een overzicht met de thee die wij in de webshop aanbieden.

Onbeperkt drinken Max. 3 koppen per dag
Alle thee, op de Bloemenfestival en theebloemen na. Bloemenfestival
Alle theebloemen

Vegan

Is jullie thee vegan?
Al onze thee is vegan!

Welke producten voor bij de thee (chocolade, etc.) zijn vegan?
Op dit moment hebben we de volgende producten in ons assortiment:

Suikervrij

Is jullie thee suikervrij?
Al onze thee is suikervrij! Ook gebruiken wij geen aroma´s in de thee.

Welke producten voor bij de thee (chocolade, etc.) zijn suikervrij?
Op dit moment hebben we het volgende product in ons assortiment:

Theebloemen

Zijn de theebloemen biologisch?
De tulp in de Tulpentheebloem is biologisch, de goudsbloem en de groene thee hiervan helaas niet. Daarnaast verkopen wij meer theebloemen. Deze theebloemen zijn niet biologisch en voor zover wij weten ook niet gecertificeerd biologisch te verkrijgen.

Duurzaamheid

Als ik kies voor duurzaamheid, kan ik dan beter voor theebloemen gaan of voor losse thee?
De traditionele theebloemen uit China zijn minder duurzaam dan bijvoorbeeld een biologische losse thee: iedere theebloem is individueel in plastic verpakt, wordt veelal met het vliegtuig i.p.v. de boot getransporteerd, enzovoort.
In dit geval kan je dan beter voor losse thee gaan. Wil je wel voor een theebloem gaan, zorg er dan voor dat je het afval sorteert in de juiste afvalbak. De gebruikte theebloem kan bij het GFT-afval.