Chocolade-amandelcake

Onlangs heb ik een story gedeeld waarin ik een chocolade-amandelcake aan het maken was. Dit was al de tweede keer dat ik deze maakte; een groot succes dus! Ik deel graag het recept met je. Het recept komt uit het boek Tarte Tatin van Ginette Mathiot.

Ingrediënten

Aantal stukken: 16 (de cake is vrij machtig)

  •  125 g boter, en extra om je bakvorm in te vetten (je kan ook bakpapier gebruiken om in je cakevorm te leggen)
  • 250 g pure chocolade
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 125 g gemalen amandelen
  • 75 g bloem
  • 4 eieren, gesplits

Bereidingswijze

  1.  Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2.  Vet de bakvorm van 20 cm in (of gebruik je bakpapier).
  3.  Smelt de chocolade au-bain marie.
  4.  Haal de chocolade van het vuur en roer er de suiker, gemalen amandelen en bloem door.
  5.  Voeg de eierdooiers toe en men grondig.
  6.  Klop het eiwit tot stijve pieken en schep door het chocolademengel.
  7.  Schenk in het bakvorm en pak 45-50 minuten. De cake moet nog vochtig zijn als hij is afgekoeld.

Tip: deze cake is vrij machtig, ik ga deze cake de volgende keer in een brownievorm maken en er kleine blokjes van snijden.

Heb jij dit recept gemaakt? Vergeet dan niet te delen met #bloeminjethee, @bloeminjethee of te mailen naar contact@bloeminjethee.nl!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Achtergronden
6 maanden geleden

Wauw, dit ziet er heerlijk uit. Logisch wel dat hij erg machtig is, maar in brownievorm is ie vast net zo lekker ;)