Blog

IJsthee en cocktails

Zodra de zon weer volop schijnt en de temperaturen stijgen, lijkt een warme kop thee minder aantrekkelijk. Dit is het perfecte moment om over te stappen op zelfgemaakte frisse ijsthee en zomerse (alcoholvrije) cocktails.

Lees meer »

Thee en Hygge: De perfecte combinatie voor gezelligheid en welzijn

In onze drukke wereld is er een groeiende behoefte aan momenten van rust en gezelligheid. Theedrinken en hygge worden vaak in één zin benoemd. Maar wat is nou hygge en wat heeft het met thee te maken? Zoek het woord ‘hygge’ op en de woorden ‘gezelligheid’ en ‘knusheid’ komen direct naar boven. En wat past er beter bij hygge dan een warm kop thee? Laten we eens kijken naar hoe thee en hygge hand in hand gaan om ons welzijn te bevorderen.

Lees meer »

Originele teksten voor je kerstkaart

Kerstkaarten schrijven. De een vindt het leuk, de ander niet. Met een wens als 'Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar' ben je redelijk snel klaar. Maar, je wil natuurlijk ook wel eens iets anders! Daarom geven wij je in deze blog inspiratie voor teksten die je op een kerstkaart kan schrijven.

Lees meer »

Winterse thee met rooibos/honingbos

Toen ik een paar jaar terug op wintersport ging, kreeg ik daar voor het eerst deze thee. De geur doet mij nu iedere keer denken aan wintersport, maar ook aan kerst, winter en gezelligheid. Tijd om dit 'recept' te delen!

Lees meer »

Wat is Pu-Erh thee?

In de webshop van Bloem in je thee vindt je ook Pu Ehr thee met hierin bloemen. Maar, wat is Pu Ehr thee? In deze blog lees je er over!

Lees meer »

Steun Pink Ribbon win o.a. thee!

1 op de 7 vrouwen krijgt ooit in haar leven borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. Om projecten te steunen en onderzoek te doen om borstkanker te voorkomen en het beter te kunnen behandelen is natuurlijk geld nodig. Om hieraan te komen heeft Pink Ribbon een loterij opgezet. Met deze loterij kan je prachtige prijzen winnen!Waarom wij dit delen? Bloem in je thee wordt gerund door een vrouw en daarom vonden wij het zo belangrijk om bij te dragen. Alle prijzen die te winnen zijn, zijn gesponsord. Pink Ribbon heeft dus niets betaald voor deze prijzen. 

Lees meer »

Daarom een handgeschreven kaartje

Bij de bestellingen die via de webshop binnen komen (en afhankelijk van de grootte van zakelijke bestellingen) schrijven wij je boodschap altijd op een kaart. Vermoeiend? Veel werk? Tijdrovend? Dat laatste misschien, maar het levert zo veel op!

Lees meer »

Thee van je eigen planten en bloemen

Thee is een populair product en kun je in vele winkels kopen. Maar wist je dat je ook je eigen (kruiden)thee kunt laten groeien? In dit artikel lees je meer over het maken van thee van je eigen binnen- en buitenplanten! En voor alle planten en kruiden geldt: door zo heet mogelijk water te gebruiken, komen de etherische oliën het beste vrij, hierdoor krijg je de beste smaken.

Lees meer »

Walnoot-vijgencake

Ik heb in de tuin een vijgenboom en ik kom om in de vijgen, ik hoef (en kan!) ze echt niet allemaal vers op eten. Ik bedacht mij dat ik nog nooit iets met vijgen heb gebakken. Ik vond een recept op Onze Franse keuken waar ik erg benieuwd naar was. Ik heb de walnoot-vijgencake precies als in het recept gemaakt, alleen heb ik stap 6 (met honing besprenkelen) niet gedaan, ik vond de cake al zoet genoeg.Niet iedereen is even dol op vijgen en ik snap dat je deze cake niet in je eentje kunt opeten. Ik heb de cake in plakjes in de vriezer gedaan, als ik dan eens trek heb in deze cake of bezoek krijg, dan haal ik een plakje uit de vriezer.

Lees meer »